Blog

Udruženje “Sveti mučenici momišićki” organizovalo 20. akciju

Udruženje “Sveti mučenici momišićki” organizovalo 20. akciju
Twitter

Visit Us
Follow Me
YOUTUBE
Instagram

Udruženje davalaca krvi “Sveti novomučenici momišićki” organizovalo je danas jubilarnu dvadesetu akciju dobrovoljnog davanja krvi u Podgorici.

Organizatori su zadovoljni odzivom sugrađana i poručuju da će akcije organizovati i ubuduće na svaka četiri mjeseca.

“Akcije koje organizuje Udruženje uvijek podrži veliki broj naših sugrađana, ali nas raduje to što je na ovoj jubilarnoj bilo čak 100 prijavljenih davalaca krvi. Hvala svima koji su danas donirali krv kako bi pomogli bolesnima, jer kako i sam moto akcije kaže – naše je samo ono što darujemo drugima”, kazao je predsjednik Udruženja, Danilo Radović.

U akciji doborovljnog davanja krvi, koju su danas organizvali i zaposleni u firmi “Neregelia”, učestvovalo je oko 10 davalaca krvi.

Zahvaljujemo organizatorima na doprinosu u obezbjeđivanju stabilnih zaliha krvi i izuzetnom stepenu odgovornosti prema zajednici, a istovremeno pozivamo druge društvene subjekte da sličnim, društveno odgovornim postupanjem podrže dalji razvoj dobrovoljnog davalaštva krvi u Crnoj Gori.

Podjećamo da krv može donirati svaka zdrava osoba starosti između 18 i 65 godina, u jednom od osam organizacionih djelova Zavoda. Muškarci mogu donirati krv na svaka tri, a žene na svaka četiri mjeseca.

Add a Comment