Blog

Omladinske kartice za dobrovoljne davaoce krvi

Omladinske kartice za dobrovoljne davaoce krvi
Twitter

Visit Us
Follow Me
YOUTUBE
Instagram

Mladi ljudi iz brojnih omladinskih organizacija danas su akcijom dobrovoljnog davanja krvi otvorili kampanju koju sprovode Ministarstvo sporta i mladih, NVO Centar za omladinsku edukaciju i Zavod za transfuziju krvi Crne Gore.

Ličnim primjerom akciju je podržao ministar sporta i mladih, Nikola Janović, koji je mladim dobrovoljnim davaocima krvi uručio omladinske kartice, kao mali znak zahvalnosti za humano djelo.

“Ministarstvo sporta i mladih u kontinuitetu daje doprinos ovakvim aktivnostima u namjeri da se skrene pažnja na ovaj humani gest, jer nekome naše malo može spasiti život. Zahvaljujem se mladima koji su učestvovali u akciji jer su sopstvenim primjerom pokazali humanost i solidarnost. Ponosni smo što i na ovaj način promovišemo i Evropsku omladinsku karticu, čiji će vlasnici biti i dobrovoljni davaoci krvi“, istakao je Janović.

Direktorica Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore, prim dr Gordana Rašović, zahvalila je parterima i poručila da su ovakve inicijative uvijek dobrodošle.

“Situacija se mijenja kada je učešće mladih u dobrovoljno davalaštvo krvi, tako da sa ponosom možemo da istaknemo da je u periodu od 01.01.2019. do 10.12.2019. čak 1.716 davalaca krv dalo po prvi put i to dobrovoljno”, kazala je ona.

U narednom periodu, kartica će biti na raspolaganju svim dobrovoljnim davaocima krvi, starosti do 29 godina.

Osim sprovođenja akcija dobrovoljnog davanja krvi, saradnja će podrazumijevati i organizovanje tribina i drugih skupova, sa ciljem povećanja informisanosti mladih o dobrovoljnom davalaštvu krvi.

Add a Comment