Blog

Kolektiv Misije OEBS-a u Crnoj Gori donirao krv

Kolektiv Misije OEBS-a u Crnoj Gori donirao krv
Twitter

Visit Us
Follow Me
YOUTUBE
Instagram

Misija OEBS-a u Crnoj Gori realizovala je danas akciju dobrovoljnog doniranja krvi, u kojoj je učestvovalo oko 10 davalaca krvi.

Organizujući dobrovoljno davanje krvi u Zavodu za transfuziju krvi Crne Gore, kolektiv Misije OEBS-a u Crnoj Gori zadovoljan je odzivom zaposlenih u organizaciji i nadaju se da će ovo postati redovna praksa.
“Davanje krvi je važno, ne samo kao odgovor na katastrofalne događaje, već i kao redovna aktivnost, kako bi se osiguralo da su bezbjedne zalihe krvi uvijek dostupne”, kazali su u Misiji.

Iz Zavoda su zahvalili organizatorima na doprinosu u obezbjeđivanju stabilnih zaliha ovog lijeka, a istovremeno pozvali druge društvene subjekte da sličnim, društveno odgovornim postupanjem podrže dalji razvoj dobrovoljnog davalaštva krvi u Crnoj Gori.
“Podjećamo da krv može donirati svaka zdrava osoba starosti između 18 i 65 godina, u jednom od osam organizacionih djelova Zavoda. Muškarci mogu donirati krv na svaka tri mjeseca, dok je za žene potrebno da prođu četiri mjeseca između dvije donacije krvi”, kazali su iz Zavoda.

Add a Comment